Dansstijlen

Kids Dance lessen

In de Kids Dance lessen beginnen we met een leuke, dansante & speelse warming-up waarin we onze spieren opwarmen voor de dansles. 

Hierna gaan we dans gerelateerde spelletjes doen waarin we ook oog hebben voor de motoriek van ieder kind en deze proberen te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan diverse spelletjes op 1 been, 1 arm en 1 tegenovergesteld been in de lucht. Ook doen we spelletjes zoals de stopdans en dansmemorie. 

Daarna gaan we rustig aan wat nieuwe danspasjes oefenen die vervolgens weer terugkomen als we lekker op muziek gaan dansen met z’n allen. In de Kids Dance lessen dansen leerlingen vooral op muziek gericht op hun leeftijden. Denk hierbij dan aan o.a. K3, Kinderen voor Kinderen, Disney-films etc.

De Kids Dance lessen duren 45 minuten.

 

Urban Streetdance Kids & Teens & Adults lessen

Bij J’Dance bieden we Urban Streetdance lessen aan voor kids, tieners & adults. 

In alle Urban Streetdance lessen beginnen we met een uitgebreide warming-up. We starten met een wat rustigere opwarming zodat we langzaam op kunnen warmen voor wat er komen gaat in de dansles. Hierna gaan we op een wat meer up tempo nummer door met het 2e deel van de warming-up, hierin trainen we ook een beetje conditie. 

Daarna gaan we door met een stukje krachttraining. De Kids zullen voornamelijk alleen buikspieren doen. Bij de Teens & Adults trainen we meerdere spiergroepen.

Vervolgens gaan we aan de slag met nieuwe danspassen en ieder z’n eigen creativiteit. Afhankelijk van de leeftijdsgroep gaan we gerichte oefeningen doen om aan het begin de basis van de dansstijl te leren, vanuit hier gaan we door met nieuwe oefeningen.

Hierna gaan we verder met de choreografie op een leuk nummer welke veelal bekend zijn bij de leerlingen. Vele nummers komen uit de Top40. Denk dan bijvoorbeeld aan artiesten zoals; Maan, Snelle, Pitbull, Jennifer Lopez, Little Mix, Usher etc.

De Urban Streetdance lessen duren 60 minuten.

FitDance!

Geen zin om naar de sportschool te gaan, maar wil je wel lekker bewegen op lekkere uptempo nummers? Dan is de FitDance! les de juiste oplossing. 

In deze les werken we aan onze conditie en trainen we diverse spiergroepen zoals arm-, buik- & bilspieren. Dit doen we op de lekkerste nummers uit de nieuwe hitlijsten, maar ook oudere nummers. 

We beginnen met een fijne opwarming waarin we eerst alle spieren langzaam opwarmen en klaar maken voor de rest van de les. Hierna gaan we door met de conditie en kracht oefeningen. 

Hierna sluiten we de les af met de choreografie & een stretch.

De FitDance lessen duren 60 minuten.

Een kijkje in de les van …

Bovenstaande video’s zijn gemaakt in de 1e weken van seizoen 2021-2022. Met deze video’s geven we een kijkje in de danslessen. 

Neem gerust een kijkje om een kleine impressie van de lessen te krijgen. Natuurlijk kan iedereen een geheel gratis en vrijblijvende proefles komen doen om de sfeer in de lessen te ervaren.

*de FitDance! les staat hier niet tussen aangezien deze pas vanaf oktober 2022 gegeven zal worden.