Over mij

Mijn naam is Jesper Schampaert. Ik ben geboren op 06 maart 2002 en momenteel woonachtig in Heukelum.

Ik ben eigenaar & dansdocent binnen J’Dance – Dance & Entertainment. 

In september 2021 heeft J’Dance – DE zijn deuren geopend. Op dat moment werd 1 van mijn grootste dromen werkelijkheid, een eigen dansschool waarin ik mijn grote passie & liefde voor dans kan overbrengen.

Laten we eerst een paar jaar terug in de tijd gaan…. Ik kan het me nog goed herinneren hoe het begon …

Ik was 8 jaar oud toen ik mijn allereerste proefles ging doen bij een lokale dansschool. Ik vond het zoooo super spannend.

Al vrij snel wist ik dat ik voor altijd wilde blijven dansen. Niet alleen had ik plezier in het dansen, maar ik bouwde ook hele sterke en hechte vriendschappen op.

Ik heb ervaren dat je door samen te dansen hele sterke connecties en vriendschappen kan opbouwen. Ook nu we niet meer samen dansen draaien we samen met z’n 4’en het J’Dance Productieteam. Ik ben heel blij dat ik met hen alle voorstellingen, videoclips en andere projecten mag ontwikkelen en uitwerken.

 

 

In juli 2021 ben ik afgestudeerd aan de Utrechtse Dansacademie als dansdocent & uitvoerend danser. Gedurende mijn studie ben ik getraind in diverse hoofd dansstijlen zoals; Urban, Modern, Jazz, Klassiek Ballet, Fusion, Improvisatie & Commercial. In al deze dansstijlen leerden we dan ook weer zo genoemde ‘sub’ dansstijlen.

Op de dansacademie heb ik de meest fantastische tijd gehad in een omgeving met alleen meer gepassioneerde mede studenten. Ik heb hier heel veel mogen leren wat ik, sinds dat ik zelf lesgeef, meeneem als dansdocent in mijn eigen danslessen.

Naast ruim 20 uur per week aan danslessen hadden we ook een aantal theorie vakken zoals kinderpsychologie, didactisch lesgeven, theater, fysio leer & terminologie. Ook deze examens heb ik allemaal ruim voldoende afgerond.

Naast de danslessen bij J’Dance geef ik het gehele jaar door veel diverse workshops op bijvoorbeeld basisscholen, middelbare scholen & BSO’s. De ene keer is dit een langer traject waarin we met deze leerlingen naar een bepaald doel werken & de andere keer is dit een dansworkshop puur voor de beweging of een bepaalde viering op de school/bso.

 

 

Naast mijn werk als dansdocent ben ik ook nog werkzaam als professioneel uitvoerend danser. Als uitvoerend danser heb ik in diverse theaters in Groningen, Middelburg, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Den Haag & Terneuzen mogen staan met een landelijke theatertournee. 

Hierna heb ik nog meerdere projecten gedanst in verschillende theatershows. Ik heb gedanst in o.a. het AFAS Circustheater in Scheveningen, Beatrixtheater Utrecht & het Martiniplaza theater in Groningen. Ik vind het superfijn ook zelf nog op deze grote podia te staan en op te treden voor uitverkochte theaterzalen. 

Naast het lesgeven en als uitvoerend danser zelf nog op het podium te staan werk ik ook nog als uitvoerend danser voor verschillende producties. Zo kan je mij zien dansen in verschillende videoclips, bioscoopfilms, videoland series & reclames.

Momenteel doe ik het werk wat ik al sinds kleins af aan wilde doen. Als je het aan mij vraagt is er niks mooiers dan al deze ‘verschillende’ stromingen van de danswereld met beide handen aan te pakken en er volledig van te genieten. 

Alles wat ik gedurende mijn werk in het uitvoerende werkveld leer neem ik ook mee in de voorstellingen en videoclips die ik zelf maak voor J’Dance.

Hieronder een aantal video’s van diverse videoclips & projecten waar ik als uitvoerend danser aan mee heb mogen werken.

Hieronder 2 video’s van choreografieën die ik gemaakt en gedanst heb tijdens de J’Dance eindvoorstelling van zaterdag 25 juni 2022.